albumreview: I Saw Les Monte - Foxfires At The Changing Tree

Ruim een jaar geleden verscheen het Nederlandse I Saw Les Monte voor het eerst op dit blog met deel één van een te maken trilogie. Na later vorig jaar deel twee is de trilogie nu compleet.

Het begon met 'Machine & Men' eind 2021, waarna afgelopen zomer 'A Dawn Chorus' deel twee was. Nu is de trilogie compleet met afsluiter 'Foxfires At The Changing Tree'. Het is een passend vervolg op de eerdere delen met wederom meer oog voor sfeer dan liedjes met kop en staart. Opener "Hokusai" gaat over een Japanse kunstenaar uit de 18e/19e eeuw, bekend van houtsnedeprenten oftewel ukiyo-e. Ook voor "Aokigahara" reizen we naar Japan, maar dan met een wat minder vrolijk doel (een zelfmoordbos bij Mount Fuji namelijk...). 

De vrolijke meezinger waar na deel twee nog aan gedacht werd is dan ver weg. Om de cirkel rond the maken keert Roy Batty, die een nummer op deel één had terug in, hoe kan het ook anders, "The Return Of Roy Batty". Wederom geen radiohit of meezinger dus, maar wel weer een prettig luisterspel.

Beoordeling: 6,9/ 10

'Foxfires At The Changing Tree' is sinds 10 maart verkrijgbaar via Sonic Planet Records en te streamen op de bekende platforms. Via hun Bandcamp site kun je de complete trilogie aanschaffen in een mooie box. Bekijk hieronder de video voor "Hokusai" of beluister het album (en de andere delen) via Spotify.


Comments