albumreview: The Maureens - Everyone Smiles

Afgelopen week bracht The Maureens uit Utrecht haar nieuwe album uit. De band maakt al sinds 2012 gitaarpop in de geest van collega's uit de jaren '60 en '70. 'Everyone Smiles' is het nieuwste voorbeeld.

In het verleden kwamen 'Bang The Drum' (2015) en 'Something In The Air' (2019) al voorbij op dit blog, waarbij de laatste er beter af kwam dan de eerste. Album nummer vier 'Everyone Smiles' doet dat ook. Dertien nummers die je kunnen vatten onder de noemer 'middle of the road WestCoast country pop met meerstemmige zang', voor zover deze noemer bestaat. 

Het betekent in elk geval ruim 35 minuten prettige luisterpop, zonder nummers die er echt uitspringen. Een uitbundige bulderende lach wordt het niet, maar een flinke glimlach is 'Everyone Smiles' zeker waard.

Beoordeling: 7,3/ 10

'Everyone Smiles' is sinds 19 januari verkrijgbaar via het kleine Spaanse label meritorio Records en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de video voor "Fell In Love" of beluister het hele album via Spotify. Live kun je de band de komende tijd hier zien:


03 Feb Album Release - Tivoli Vredenburg Utrecht
11 Feb Gigant Muziekcafé Apeldoorn
24 Maart Buckshot Café Groningen
06 Apr De Partner Nieuwegein
26 Mei 'T Haske Joure


Comments