albumreview: Charly Bliss - Forever

De Amerikaanse band Charly Bliss bracht op 16 augustus hun derde album 'Forever' uit. De plaat is geproduceerd door Jake Luppen en Caleb Wright en staat vol met powerpop liedjes met als thema's liefdesverdriet, emoties en gevoelens.

Het New Yorkse viertal met frontvrouw Eva Hendricks aan het roer, debuteerde in 2017 met het album 'Guppy'. In 2019 verscheen 'Young Enough'. Was 'Guppy' vooral powerpop/bubble grunge georiĆ«nteerd en 'Young Enough' al iets meer pop en minder grunge, willen ze met 'Forever' verder opschuiven richting (alternative) pop. 

'They want to fucking destroy you...but in a fun way' hadden ze als doel voor hun nieuwe plaat. Of dat gelukt is? Mwah, 'Forever' is een leuke plaat geworden met nummers als "Tragic", "Calling Out" en "Nineteen", maar die verpletterende indruk die ze zochten valt best mee. Het is net als z'n voorganger een album met nummers die best eens een kans op de radio verdienen. Maar verpletteren doet de verdere tocht richting pop niet en aangezien popradio al ruim voorzien is van muziek zal 'Forever' waarschijnlijk weinig nieuw publiek aantrekken. 

Gewoon een leuke opvolger van 'Young Enough' past beter als beschrijving.

Beoordeling: 7,1/ 10

'Forever' is sinds 16 augustus verkrijgbaar via Lucky Number Music en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de video voor "Nineteen'of beluister het hele album via Spotify. De band is bezig aan een Noord- Amerikaanse toernee en voor begin november staat er een Europese datum (Londen) op de planning; een verder toer hier is nog niks over te vinden

Comments