albumreview: Future Suns - Scorpio

Future Suns heeft eindelijk het einde te pakken van hun albumtrilogie. Na 'Aquarius' uit 2019 en 'Virgo' uit 2021 is Scorpio het laatste deel, dat volgens eerdere planning al in 2022 zou verschijnen. Het kwam vandaag, 20 september 2024 aardse tijd, uit in eigen beheer.

Zoals vermeld bij 'Aquarius' presenteert de band zich als ruimtereizigers van de planeet Acamar. Net als bij 'Virgo' is ook de afsluiter 'Scorpio' vernoemd naar een sterrenbeeld, om in het ruimte thema te blijven. Blijven ze qua muziek ook in hetzelfde thema? Redelijk. Ook op 'Scorpio' vinden we een mix van electro, indiepop, dance en industrial klanken. Als toevoeging zou je de relatief meer aanwezige gitaren kunnen noemen. 

Opener en eerste single "Orion" knalt er meteen goed in. "Sue Z-2" doet heel erg aan een frisdrankreclame van een aantal jaren geleden denken doordat de baslijn en het gitaarloopje wat doen denken aan "Shut And Let Me Go' van Ting Tings.

Deel twee van het album opent met de industriële klanken van "Underground" waarna met de dansbare spacepop van "The Visible" man één van de sterkere nummers volgt. Tenslotte is het nog twee nummers de beurt aan liefhebbers van enige spacechaos in de muziek

Beoordeling: 7,8/ 10

'Scorpio' is sinds vandaag verkrijgbaar via Bandcamp en te streamen op de bekende platforms. Video en optreden is nog steeds iets wat dit studioproject-op-lange-afstand nog steeds niet doet. Het album is hieronder wel te beluisteren via Spotify.

Comments