albumreview: Equal Idiots - Equal Idiots

Het blikje energiedrank wordt ingeruild voor een goed glas wijn. Dynamiet voor dynamiek. Equal Idiots wilde op het derde album meer veelzijdigheid dan hun voorgangers.

Heeft het dynamische duo uit Hoogstraten na twaalf jaar plots het wiel heruitgevonden? Nee, dat niet. Wel willen ze laten zien wie ze zijn en kiezen er daarom voor met een titelloze opvolger te komen voor 'Adolescence Blues Community' uit 2020. Wat dat betreft is opener "I Am The Light" een soort overgangsnummer, want ze knallen er als vanouds in. Of? 

Nee, "The Bees" is misschien meer garagepunk, maar knalt net zo hard. Nieuwe single "Strawberry" en "Pandemonium" doen de boel echter behoorlijk stilvallen. Dan blijkt dat de vocalen van Thibault Christiaensen toch beter uitkomen in steviger nummers. Die zijn er met nummers als "Shoot" en "Barcode" gelukkig nog genoeg, ter compensatie van "Time Is The Reason", dat met "Pandemonium" de ondergrens van het album vormt. 

Gezien het cijfer is de verandering geen vooruitgang, maar live zal 'Equal Idiots' voldoende nieuwe munitie leveren voor een knallende show. 

Beoordeling: 7,1/ 10

'Equal Idiots' is sinds 27 september verkrijgbaar via PIAS en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de video voor "Strawberry" of beluister het hele album via Spotify. Ze waren afgelopen week nog in Nederland om dit album te promoten. Volgend jaar mei komen ze terug naar Amsterdam (Paradiso) en Rotterdam (Rotown)

Comments