EP review: Sunflower Bean - Shake

Sunflower Bean is door de jaren heen uitgegroeid van een middelbare scholieren band tot een band die brede erkenning heeft ontvangen. Ze hebben inmiddels drie albums op hun naam staan en internationale podia bespeeld. Nu is met 'Shake' een nieuwe EP.

'Shake' is de eerste release die de band geheel zelf geproduceerd heeft. iets wat de band bij voorganger 'Headful Of Sugar' al als wens had. De EP bevat de meest zware en luide muziek van Sunflower Bean tot nu toe. Het is geïnspireerd door de donkere, heavy metal klank van Black Sabbath. De opener en titeltrack onderschrijft dat meteen. 

Eigenlijk is ballad (?) "Serial Killer", over iets wat er zou zijn maar er niet is, het enige uit de categorie minder stevig. Met deze EP stapt het drietal uit New York van het label indieband naar een iets steviger potje. En dan is een kwartier EP niet heel lang helaas. Nog maar een keer draaien dan.

beoordeling: 8/ 10

'Shake' is sinds 27 september verkrijgbaar via Lucky Number Music en te streamen op de diverse platforms. Bekijk hieronder de video die voor de hele EP is gemaakt of beluister de EP via Spotify.

Comments