albumreview: Fink - Beauty In Your Wake

FINK is het alt-folk project van de Britse singer-songwriter Fin Greenall. Hij begon als DJ, maar is nu als singer-songwriter actief. Hij bracht op 5 juli zijn achtste studioalbum 'Beauty In Your Wake' uit, wat hij heeft gemaakt met zijn vaste band. 

Al drie keer eerder stond Fink met een nieuw album dit blog, te weten 'Bloom Innocent', de akoestische versie daarvan en 'IIUII'. Voor dit album vertrok hij met de band naar zijn geboortegrond, Cornwall. En of het de overgang tussen 'de stad' en 'het platteland' geweest is, is onbekend, maar 'Beauty In Your Wake' valt mooi op z'n plaats tussen klein en akoestisch en een gewoon bandalbum. 

En dat is voordelig omdat akoestisch bij een singer- songwriter vaak al gauw verzandt in saai en een gewoon bandalbum ook maar een gewoon bandalbum is, niks bijzonders. Ja, afsluiter "When I Turn This Corner" is wat langdradig, maar daarvoor heeft Fink met nummers als "What Would You Call Yourself", "It's Like You Ain't Mine No More" en "One Last Gift" al genoeg punten gescoord voor een ruime voldoende. 

En zit Fink na het toch wat tegenvallende 'IIUII' weer op het niveau van 'Bloom Innocent'.

Beoordeling: 7,5/ 10

'Beauty In Your Wake' is sinds 5 juli verkrijgbaar via R'coup'd en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de video voor "One Last Gift" of beluister het hele album via Spotify. Tegen het einde van een uitgebreide toer doet hij ook Belgiƫ en Nederland aan:

30 okt Borgerhout, Belgiƫ DE ROMA
31 okt Nijmegen, Doornroosje
1 nov Amsterdam, Paradiso
2 nov Zwolle, Hedon
(de Nederlandse data zijn overigens al uitverkocht)

Comments