albumreview: Pale Waves - Smitten

Zich loswrikken van het rebelse punkgeluid van hun vorige album 'Unwanted'. Dat vervangen voor levendige, pakkende hooks, stuiterende snares en alternatieve pop. Dat is wat Pale Waves wilde voor het nieuwe album 'Smitten' dat 27 september verscheen.

Het vierde album heeft thematisch een focus op het verleden; kwetsbaarheid, liefde, seksualiteit, queerness, jezelf vinden en opgroeien. Thematiek uit het oude dagboek van zangeres Heather Baron- Gracie, onderwerpen die ook op 'Who Am I?' en 'Unwanted' de rode draad vormden. Ze hebben de tijd en ruimte genomen om te experimenteren met de sound die ze op dit album neer willen zetten. 

'Smitten' begint met het veelbelovende "Glasgow", maar die belofte blijft helaas een belofte. Niet dat 'Smitten' een slecht album is, maar waar 'Unwanted' nog meermaals lekker scherp uit de hoek kwam gaat de band met 'Smitten' weer terug naar 'Who Am I?'. Veel 13 in dozijn poprock geschikt voor Amerikaanse highschoolfilms, veel Avril Lavigne (light?). 

Naast het genoemde "Glasgow" is andere single "Perfume" een hoogtepuntje. Te weinig om verkikkerd op te raken.

Beoordeling: 6,7/ 10

'Smitten' is sinds 27 september verkrijgbaar via Dirty Hit en te streamen op de diverse platforms. Bekijk hieronder de video voor "Thinking About You" of beluister het hele album via Spotify.

Comments